Šekspir: Igrači se nisu pobunili protiv Ranijerija

Premier League 24. feb. 201715:56 > 15:58
Podeli:
Gareth Copley/Getty Images

Privremeni menadžer Lestera Kreg Šekspir negirao je da je pobuna fudbalera prethodila otkazu koji je uručen Klaudiju Ranijeriju.

Ranijeri je otkaz dobio devet meseci pošto je ‚Lisice‘ vodio do istorijske titule u Premijer ligi.

BBC je preneo da su pojedini fudbaleri bili na razgovoru kod čelnika Lestera posle poraza od Sevilje u osmini finala Lige šampiona, a da je Ranijerijeva sudbina rešena njihovim negativnim komentarima.

Osećala se frustracija zbog rezultata, ali Klaudio nije izgubio poverenje igrača. Priče o pobunama su samo spekulacije, nikakvih problema sa igračima nije bilo. Uvek mi je žao kada neko izgubi posao. Ne znam da li je klub već obavio neke razgovore, a moj odnos sa Ranijerijem je od prvog dana bio odličan. Razgovarao sam sa njim, zahvalio mi se na podršci. Nije bio to kratak razgovor, razmenili smo mišljenja, a mnogo toga što je rekao će ostati između nas dvojice“, rekao je Šekspir.

Lester je 17. na tabeli Premijer lige, samo jedan bod ga deli od zone za ispadanje, a do kraja sezone je ostalo još 13 kola. ‚Lisice‘ su izgubile od Milvola sa 1:0 u petoj rundi FA kupa, a uprkos porazu od Sevilje u prvom meču osmine finala Lige šampiona, i dalje imaju šansu za prolazak dalje. Revanš je na programu 14. marta.

Šekspir, koji će voditi Lester protiv Liverpula, istakao je da, iako mu je žao zbog Ranijera, odluka o smeni mora da se poštuje.

Da li mislim da li je opravdano ili ne, to je nebitno. Svi znamo da u fudbalu ljudi ostaju bez posla zbog rezultata, a naš rezultat nije bio dovoljno dobar. Klaudio će uvek imati poštovanje zbog svega što je postigao sa ovim klubom“, naglasio je Šekspir.