Šekspir: Video sam vatru u fudbalerima Lestera

Premier League 28. feb. 20178:35 > 8:50
Podeli:
Getty Image/Julian Finney

Vršilac dužnosti menadžera Lestera Kreg Šekspir bio je zadovoljan posle pobede svog tima (3:1) protiv Liverpula u meču 26. kola Premijer lige.

To je „Lisicama“ bila prva utakmica posle smene Italijana Klaudija Ranijerija, koji je uprkos osvajanju titule u Premijer ligi prošle sezone, otpušten u četvrtak posle serije slabih rezultata. 

„Momci su podneli puno kritika proteklih dana. Video sam im u očima da su spremni za borbu, da imaju vatru u stomaku“, rekao je Šekspir, posle utakmice na kojoj je Džejmi Vardi bio strelac dva gola, Deni Drinkvoter jednog, dok je u timu Liverpula bio precizan Kutinjo. 

Privremeno rešenje na klupi „Lisica“ kaže da je i pre početka meča bio siguran u dobar rezultat.

„I na zagrevanju se videlo da su fudbaleri spremni. Osećao se naboj u njima. Mislim da smo bili sjajni, i da smo tempo meča nametnuli već u prvih 10,15 minuta. I pre meča smo rekli da želimo jedinstvo u ekipi i energiju na visokom nivou“, kazao je Šekspir, koji u karijeri do sada samostalno nije vodio tim.

Šekspir je bio asistent u Lesteru, Halu i kratko vršilac dužnosti u VBA 2006. godine, pa za sada ne želi da govori da li će možda naslediti Ranijerija na duže staze.

„Ovo je bila samo jedna utakmica i zbog tog saznanja se osećam skromno. Sve je na vlasnicima, koji će proceniti šta je najbolje za klub. To je pitanje za njih. Ja sam zadovoljan što su navijači podržali igrače kada je bilo najpotrebnije“, zaključio je Šekspir.