Konte: Azpilikueta je među najboljima na svetu

Podeli:
Clive Rose, Getty Images Sport

Menadžer Čelsija Antonio Konte je zadovoljan igrama svog tima, koji je na čelu premijerligaškog društva, ali i odnosom pojedinaca prema taktici koju je zamislio.

Italijan kaže da je oduševljen igrama španskog defanzivca Cezara Azpilikuete, koji se po njegovom mišljenju odlično uklopio u formaciju 3-5-2.

Španac je ranije bio na pozicijama levog ili desnog beka, dok je sada u „defanzivnom trojcu“ obično desni centralni bek.

„Kada smo počinjali sezonu u klubu imao sam na umu formaciju 3-5-2. Kada smo se prebacili na novu formaciju osetio sam da je ona prava za igrače. Ne gubimo na ofanzivi, a bolji smo defanzivno. Tražili smo od igrača da se prilagode novim ulogama. Kao Azpilikueta, on je fantastičan u novoj ulozi. On je na tom mestu jedan od najboljih na svetu“, rekao je Konte.    

Osim španskog defanzivca menadžer Čelsija je istakao i partije nigerijskog ofanzivca Viktora Mozesa. 

„Mozes se takođe sjajno prilagodio. Trčati tokom čitavog meča jednakim kvalitetom je zaista fantastično“, kazao je Konte, čije izabranike novi meč u Premijer ligi očekuje u ponedeljak, kada budu igrali na gostovanju protiv Vest Hema (21,00 – SK1).