Vardi hteo da ostavi sve zbog Ibice, Šekspir ga sprečio

Podeli:
Michael Regan, Getty Images Sport

Teško bi Lester osvojio titulu u Premijer ligi prošle sezone da nije bilo sjajnog engleskog napadača Džejmija Vardija, koji je pre samo četiri godine razmišljao da ostavi fudbal i preseli se na ostrvo Ibicu, gde bi uživao u čarima noćnog provoda.

 Ipak, to se nije dogodilo najviše zahvaljujući Kregu Šekspiru, sadašnjem menadžeru „Lisica“, a 2013. godine asistentu na stadionu „King Pauer“.

Lester je tada igrao u Čempionšipu, a Vardi je bio pridošlica iz nižerazrednog Flitvud tauna, nije bio u formi i nije izgledalo da on može do fudbalske slave. Tada 26-godišnji Vardi dolazi na odluku da napusti fudbal i ode na parti-ostrvo Ibicu. 

„Na svu sreću Vardi nije otišao na Ibicu. Mislim da je doneo pravu odluku. Menadžer Najdžel Pirson, skaut Stiv Volš i ja smo mu pružili svu moguću podršku. Samo smo mu predočili njegove atribute i istakli šta bi od njega moglo da postane. Čak smo mu rekli ne samo da ima kvalitete za igranje u Premijer ligi, već i u reprezentaciji Engleske. Rekli smo mu da verujemo u njega i da ga želimo u timu“, kaže Šekspir, koji je posle pozicije asistenata Pirsonu i Klaudiju Ranijeriju, od februara dobio šansu i da samostalno vodi „Lisice“.

Džejmi Vardi se Lesteru odužio sa 24 gola u šampionskoj sezoni Premijer lige, a zaslužio je i poziv u tim „Albiona“, gde je do sada zabeležio 16 nastupa i postigao šest golova.  

„Naš posao je da podržimo igrače. Oni ponekad prolaze kroz teške periode kada sumnjaju u sebe, a Džejmi je to otvoreno i priznavao“, rekao je Šekspir, koji za sada na klupi Lestera ima perfektan učinak od pet pobeda.

 Lester u 31. kolu Premijer lige u utorak igra protiv Sanderlenda od 20:45 časova.