Šekspir: Moja savest je čista

Premier League 12. apr. 20172:36 > 2:38
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Menadžer Lestera Kreg Šekspir rekao je da je njegov odnos sa prethodnikom Klaudiom Ranijerijem bio dobar i da njih dvojica nikada nisu imali nikakve razmirice.

Ranijeri je prošle godine vodio ‘Lisice’ do senzacionalne titule u Premijer lige, ali je dobio otkaz u februaru, pošto se tim borio za opstanak u ligi, a pojavile su se i spekulacije da više nema poverenje igrača.

U svom prvom intervjuu od odlaska sa klupe Lestera, Ranijeri je za “Skaj sports” rekao da fudbaleri nisu imali nikakvog udela u odluci da mu se uruči otkaz. Ipak, nagovestio je da “neko stoji iza zavere protiv njega”, bez navođenja imena.

Nikada nismo imali nikakve svađe. Svi imaju pravo na slobodu govora i ja nemam problem sa tim. Moja savest je čista”, rekao je Šekspir pred duel svog tima sa madridskim Atletikom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Šekspir je prvo zamenio Ranijerija na privremenoj osnovi, da bi dobio priliku da se pokaže do kraja sezone. Promena na klupi dovela je i do velike promene na terenu, pošto je branilac titule upisao pet pobeda na njegovih prvih pet mečeva, pre subotnjeg poraza od Evertona.

Rečeno mi je šta je Ranijeri rekao, a video sam i neke isečke. Ono što ću reći o tome jested a vidim da je Klaudio bio dobro raspoložen, a takvog ga i poznajem. Ali, moj stav ostaje isti od trenutka kada sam postavljen za menadžera. Sećam se da sam ušao u punu svlačionicu i da sam rekao da sam razgovarao sa Klaudiom one večeri kada je dobio otkaz, da mi se zahvalio, a i ja sam njemu. Rekao je da je to fudbal”, naglasio je Šekspir.

Atletiko i Lester u sredu od 20.45 igraju u Madridu prvu utakmicu četvrtfinala, a revanš je na programu sledećeg utorka.