Benteke: Nagovaram Sakoa da ostane

Podeli:
Getty Images/Bryn Lennon

Kristijan Benteke pokušava da nagovori Mamadua Sakoa da ostane u Kristal Palasu i sledeće sezone.

.

Ian Walton/Getty Images

Sako pokušava da se oporavi od povrede kolena koj je zaradio na meču sa Totenhemom prošle nedelje i odigra bar još nekoliko mečeva do kraja ove sezone kada mu ističe ugovor o pozajmici koji ima sa Kristal Palasom.

Sako se pokazao kao sjajno pojačanje za Kristal Palas i Sema Olerdajsa od kada je u januaru stigo na pozajmicu iz Liverpula, a predsednik kluba Stiv Periš izjavio je da uprava čini sve što je moguće kako bi Sakoa dovedu u Kristal Palas.

„Voleli bismo da Mamadu ostane. Ukoliko budemo mogli to da izvedemo u nekim razumnim granicama bićemo srećni. On je za nas bio od velike pomoći. on je vođa, dobar igrač sa dobrim karakterom. Voleli bismo da postignemo taj dogovor“, rakao je Periš nakon meča sa Sanderlendom.

Kristijan Benteke sa svoje strane čini sve da ubedi Sakoa da je Kristal Palas pravi klub za njega.

„Pokušavam da ga ubedim da ostane, ali ne zavaravamo se, znamo da će to biti teško. Sigurno će dobiti i ponude od drugih klubova, ali sam siguran i da predsednik i menadžer rade sve kako bi ga nagovorili da ostane“, kaže Benteke.

„Bio je fenomenalan i zaista je za nas bio igrač koji pravi razliku. Prvo moramo da se uverimo da će ostati u Premijer ligi, ali mislim da nismo daleko od toga“, objasnio je Belgijanac.

„Nije mi bio plan da se borim za opstanak u ligi kada sam došao ovde, ali imali smo težak period. Sledeće sezone moramo da uradimo sve da budemo u gornjoj polovini tabele i da se potrudimo da budemo bliži tom cilju nego dnu tabele“, kaže Benteke.

„Biće mi to druga sezona u Kristal Palasu i sada se više osećam kao kod kuće„, poručio je Benteke.