Leonid Slutski novi menadžer Hal Sitija

Premier League 9. jun 201712:33 > 12:46
Podeli:
Epsilon, Getty Images Sport

Ruski stručnjak Leonid Slutski postavljen je za novog menadžera Hal Sitija, preneo je član Čempionšipa na zvaničnom sajtu kluba.

46-godišnji trener će na klupi zameniti Portugalca Marka Silvu, koji je po završetku sezone i ispadanja u niži rang, podneo ostavku i preuzeo Votford.

„Oduševljen sam što preuzimam vođenje Hal Sitija, i radujem se što je pred mene stavljen izazov vraćanja kluba u Premijer ligu. Znam da velika i lojalna armija navijača to očekuje. Imam dobar osećaj o budućnosti posle sastanka sa porodicom Alam, vlasnicima kluba, i jedva čekam da počnem sa radom sledeće nedelje“, rekao je ruski trener.

Leonid Slutski je kao trener vodio Olimpiju iz Volgograda, Uralan, Moskvu i Krilja Sovjetov, ali je najpoznatiji po dugogodišnjem radu u CSKA i mestu selektora Rusije.

Od 2009. do 2016. je bio šef struke „Armejaca“ i u tom periodu su osvojena tri ruska šampionata, dva Kupa i dva Superkupa.

Slutski je na klupi selektora Rusije zamenio Fabija Kapela, ali je mesto u reprezentaciji napustio posle slabog plasmana na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine, kada „Zbornaja“ nije prošla grupnu fazu.