Dalas Kaubojsi najvredniji tim na svetu, Junajted treći

NBA 12. jul 201722:37 > 22:39
Podeli:
Joe Robbins/Getty Images

Dalas Kaubojsi su se vratili na čelo najvrednijih sportskih timova na svetu prema godišnjoj listi koju tradicionalno objavljuje magazin „Forbs“.

Vrednost Kaubojsa uvećana je za pet odsto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 4,2 milijarde dolara. Teksašane na listi prate Njujork Jenkizi, koji vrede 3,7 milijarde dolara.

Na trećem mestu nalazi se Mančester Junajted, koji je bio na čelu liste 2011. i 2012. godine. ‚Crveni đavoli‘ su pretekli Barselonu i Real Madrid na mestu najvrednijeg fudbalskog tima na svetu, koji se procenjuje na 3,69 milijardi dolara.

Katalonski klub je na četvrtom mestu sa 3,64 milijarde, ispred Madriđana, koji se procenjuju na 3,58 milijarde. Iza slede Nju Ingland Petriotsi, Njujork Niksi i Džajantsi, San Francisko 49ersi i Los Anđeles Lejkersi.

U odnosu na prošlu godinu, najveći napredak napravili su Los Anđeles Remsi, koji su bili van najvrednijih 50, a ove godine su na 12. mestu sa 2,9 milijarde dolara posle selidbe iz Sent Luisa.

„Selidbe i novi stadioni dovode do povećanja vrednosti timova u NFL ligi“, rekao je Kurt Badenhausen, urednik „Forbs“.

Među 50 najvrednijih timova nalazi se 29 predstavnika NFL lige, a mesta nije bilo za Sinsinati Bengalse, Bafalo Bilse i Detroit Lajonse.

Nijedan hokejaški tim ili iz Formule 1 i Naskara nije na listi.