Klop: Barsa neka se pazi, i Mesi ima klauzulu

Premier League 11. avg 20173:30 > 3:31
Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da transfer Nejmara u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra treba da posluži kao upozorenje Barseloni pošto Leo Mesi imao klauzulu od 300 miliona evra.

“Jednostavno je, do sada je tako nešto delovalo nemoguće, ali sada pogledate listu sa klauzulama, vidite ‘Leo Mesi – 300 miliona’ i to deluje znatno realnije nego pre samo mesec dana. To je ranije bila nestvarna brojka, nasumično su je i odredili, u stilu: ‘Ko bi platio 300 miliona?’, a sada smo videli da se tako nešto desilo“, kaže nemački stručnjak.

Nejmarov transfer podigao je mnogo prašine, Barselona i La Liga prete da će tužiti PSŽ zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a razgovara se i o novim regulativama.

“Jednostavno rešenje bilo bi pravilo – kuda želimo da idemo i gde sve ovo mora da stane… Najveći klubovi to mogu da odluče, gde žele da postave granicu – 150 miliona ili 550 miliona, i onda se niko više ne bi žalio“.

Nejmarov dolazak učinio je PSŽ realnim kandidatom za trofej Lige šampiona, ali Klop ističe da fudbal nisu samo zvezde.

“Volim fudbal jer u njemu jedni druge činimo jačima, možemo da razvijamo tim – vrhunski igrač na jednoj i na drugoj strane čine vrhunskim i onog u sredini“, zaključio je Klop.

Liverpul u prvom kolu Premijer lige igra sa Votfordom u gostima u subotu od 13.30.