Adams: Venger me ništa nije naučio o fudbalu

Premier League 7. sep 201714:22 > 14:34
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Nekadašnji legendarni defanzivac Arsenala Toni Adams govorio je o treneru Arsenala Arsenu Vengeru, koji je bio trener i dojučerašnjem treneru Granade.

On je veoma dobar čovek, duša. Istinski dobar. Lako mu je prići. Kao psiholog, posebno za grupu, bez premca je. Veoma inteligentan i veoma obrazovan. Voleo sam da radim sa njim, mada me ništa novo nije naučio o fudbalu. Ni mene, ni moje saigrače. Verujem ipak da je on i dalje najbolji trener u Premijer ligi za fizičku pripremu – rekao je Adams, koji je u svojoj poslednjoj sezoni osvojio sa Vengerom duplu krunu u Engleskoj u sezoni 2001/2.

Legendarni kapiten Tobdžija jedan je od onih koji smatraju da je Francuz trebalo da odstupi sa mesta trenera na kraju prošle sezone i preseli se u upravu kluba.

Nije mi jasno zašto već u maju nije dao ostavku… Znam ja njega, on kaže da je posao život i da će umreti čim prestane da radi. Ali on će uvek imati mesta u Arsenalu, pa njega Arsenal ne želi nikada da se odrekne. Trebao je lepo da se oprosti kao čovek, da ga ispratimo, podignemo mu spomenik, pa ga onda stavimo u Upravni odbor. A onda može ka ser Aleks Ferguson da nadgleda, pa i da sedne na klupu pokatkad ako mu volja. Ali on to ne želi i zato mislim da će se sve loše završiti.