Top 10 najskupljih timova – PSŽ kaska za Sitijem

Premier League 11. sep. 201717:40 > 18:01
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Često se prave liste najboljih, najvrednijih i najskupljih fudbalera, klubova i liga, a sad je jedno takvo rangiranje objavio i švajcarski Međunarodni centar za studije sporta (CIES).

Ovog leta je obavljen i najskuplji transfer u istoriji fudbala kada je Nejmar iz Barselone za 222 miliona evra prešao u Pari sen Žermen. Ipak, prema istraživanju CIES najskuplji tim ima Mančester Siti. 

Građani su u letnjem prelaznom roku potrošili 215 miliona funti, dok njihov sastav ukupno u evrima vredi rekordnih 853 miliona evra.

PSŽ je prvi pratilac sa tri miliona evra manje, dok je u top 3 i Mančester Junajted sa 784 miliona evra, koliko vrede igrači ovog kluba.

Crveni đavoli su prošle sezone bili na prvom mestu, ali su sada pali na treće iako je vrednost njihovog tima porasla za 66 miliona funti.

CIES je u istraživanju „pokrio“ samo zemlje „liga petice“, koje su i najbogatije (Engleska, Francuska, Španija, Nemačka, Italija).

Premijer liga dominira listom sa šest od deset klubova, a takođe je najbolja gledajući prosek u vrednosti 287 miliona evra po klubu (261 milion funti).

Printscreen