"Ne terajte navijače da biraju – porodica ili fudbal"

Premier League 7. okt 201716:07 > 16:08
Podeli:
Getty images/Michael Regan

Ministar u Vladi Velike Britanije Tom Votson poslao je pismo Premijer ligi u kojem se od čelnika jedne od najjačih liga na svetu traži da ponovo razmisli o navodnom predlogu da mečevi budu igrani na Badnji dan.

Poslednjih dana spekulisalo se da bi utakmice između Lestera i Mančester Junajteda, Arsenala i Liverpula, kao i Vest Hema i Njukasla mogle da budu prebačene na Badnje veče, umesto da se igraju na Božić.

Votson je istakao da je zabrinut da bi navijači tako bili primorani da biraju između svojih bližnjih i fudbala.

Postoji velika opasnost da neki navijači koji moraju da putuju neće moći da stignu svojim kućima do ranih sati na Božić, a dok se od stotina ljudi koji rade na stadionu očekuje da rade, a ne da provode vreme sa svojim porodicama u to doba godine“, ističe se u pismu, „Prihvatam da su utakmice nedeljom kao i na Božić prihvaćene u fudbalskom kalendaru, ali od vas tražim da razmislite i o navijačima, osoblju i porodicama“.

Iz Premijer lige su odbili da komentarišu pismo, pošto ga još nisu dobili. Međutim, iz tog tela su za BBC rekli da proces odabira utakmica koje će ići uživo na televiziji tokom božićnih praznika nije kompletiran.

Premijer liga bi za desetak dana trebalo da objavi program za božićne praznike.

U elitnom takmičenju nije se igrala nijedna utakmica na Badnji dan već 22 godine.