Vlasnik Petriotsa (još) zainteresovan za PL klub

Premier League 12. okt 201715:20 > 15:22
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Američki milijareder, vlasnik Nju Ingland Petriotsa, Robert Kraft ponovio je da je zainteresovan da kupi fudbalski klub u Premijer ligi, ali celu ideju još uvek uzima sa rezervom.

Scott Eisen, Getty Images Sport

Robert Kraft nije odustao od ideje da kupi fudbalski klub. Vlasnik Nju Ingland Petriotsa i Nju Ingland Revolušna pregovarao je još 2005. sa Liverpulom, ali je klub nakon toga kupio FSG.

Kraft kaže da je zainteresovan i dalje da kupi neki klub u Premijer ligi, ali a još sve uzima sa rezervom.

„Volim da budem najbolji i da pobeđujem uvek i u svemu. Ali, bez selari kepa mislim da ne bih imao neku ‘početnu prednost’. Pomogli smo osnivanje MLS u Americi. Ta liga se stalno razvija i napreduje. Zabrinut sam da sa svim razlikama u poslovanju koje postoje ne bismo bili tako uspešni da kupimo neki klub u Premijer ligi“, rekao je Kraft za BBC.

„Recimo da sada dođu ljudi iz različitih krajeva sveta i kupe klubove. Oni to naravno rade iz svojih razloga i rade stvari na rezličite načine i onda moraš da se nadmećeš sa tim. Nisam siguran, ali svakako sam i dalje zaintrigiran“, dodao je Kraft.

Kraftove izjave doalze svakako u zanimljivom trenutku, nakon što su vlasnici Liverpula objavili da je cena kluba koji vode milijardu funti.