Šekspir: Mediji + četiri loša meča = "kriza"

Premier League 16. okt. 201710:30 > 10:49
Podeli:
Photo by Michael Steele/Getty Images

Menadžer Lestera Kreg Šekspir koji je na klupi nasledio Kaludija Ranijerija nalazi se pred otkazom, tvrde britanski mediji. Tvrde da njegov "medeni mesec" po preuzimanju fotelje nije pokazatelj Šekspirovog kvaliteta i da je glavni krivac što se Lester nalazi u zoni ispadanja.

Prvi otkaz od početka sezone u Premijer ligi uručen je Franku De Buru nakon svega četiri utakmice, a Šekspir (koga bi mogla da čeka ista sudbina ukoliko Lester u ponedeljak ne savlada Vest Bromvič Albion) tvrdi da je taj broj mečeva sada postao svojevrsna norma.

Usled tolike medijske pažnje i komentara na društvenim mrežama postalo je potpuno normalno da neko vaš rad dovede u pitanje nakon četiri meča. Jednostavno, ako napraviš seriju od četiri vezana remija, u medijima će se pisati da čak četiri meča nisi pobedio. Ključno je ostati pribran, ne reagovati i ne gubiti elan kada neki ljudi kritikuju način na koji radite svoj posao. Na kraju, na vaš rezultat mnogo utiču i igrači i vlasnici, svako na svoj način„, izjavio je Šekspir.

Ni protivnik Krega Šekspira u spomenutom duelu – trener Vest Bromviča Toni Pijulis – nije pošteđen kritika. Iako nikada u karijeri nije otpušten, u poslednjih 19 mečeva njegova ekipa je ostvarila svega tri pobede. „Ugroženi“ stručnjaci saglasni su da je pritisak na tom nivou potpuno normalan.

Ovo je najveća liga na svetu, jer je najteža liga na svetu, ali ćemo pokušati da na terenu napravimo konkretne stvari„, zaključio je Šekspir.