Klod Puel preuzeo Lester

Premier League 26. okt. 20176:20 > 6:22
Podeli:
Paul Gilham, Getty Images Sport

Lester je za novog menadžera imaneovao Kloda Puela. Sa Puelom je klub potpisao trogodišnji ugovor.

Kreg Šekspir, koji je vodio tim od kada su Lisice otpustile Klaudija Ranijerija prošle sezone, dobio je otkaz prošle nedelje, a na njegovo mesto došao je Klod Puel. Lester, šampion iz 2016, je u nezavidnom položaju na tabeli i vlasnici su odlučili da je vreme za smenu na mestu menadžera.

Nekadašnji trener Sautemptona potisao je trogodišnji ugovor sa Lesterom.

„Velika je privilegija biti menadžer Lestera, kluba čije su vrednosti i ambicije veoma bliske mojim. Veoma mi je uzudljiva mogućnost da pomognem klubu kako bi nastavio da nadgrađuje skorašnje uspehe i veoma se radujem radu sa vlasnicima, igračima, trenerima i nadam se da ćemo zadovoljiti navijače tako što ćemo nastaviti sa uspesima“, rekao je Puel za klupski sajt.

Iz kluba je potvrđeno da će Majkl Aplton, koji je vodio tim na dva meča od kada je Šeksir dobio otkaz (i dobio oba) ostati na tom mestu.

Puel je u svojoj karijeri sa klupe predvodio Monako, Lil, Olimpik Lion, Nicu i u Premijer ligi Sautempton koji je sa njim završio na osmom mestu uprkos tome što je pred početak sezone ostao bez velikog broja važnih igrača.

Sautemton je sa Puelom igrao i finale Liga kupa u kome je poražen od Mančester junajteda.

Lester je trenutno 14. na tabeli a u nedelju će biti domaćini Evertonu koji je od pre nekoliko dana takođe u potrazi za trenerom.