Klop: Vagneru sam govorio najgore stvari na svetu

Premier League 27. okt 201714:39 > 14:53
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Fudbaleri Liverpula dočekaće Hadersfild na "Enfildu" u okviru 10. kola Premijer lige, a posebnost tog meča jeste duel kumova - Jirgena Klopa i Davida Vagnera. Dvojicu Nemaca na tabeli razdvaja jedan bod, ali ih spaja 30 godina prijateljstva, a Klop je vrlo uzbuđen zbog njihovog duela.

Hadersfil je u prošlom kolu savladao Mančester Junajted (2:1), dok je Liverpul ubedljivo poražen od Totenhema (1:4), pa ekipa Davida Vagnera u meč sa Liverpulom ulazi znatno raspoloženija.

Parkirali su autobus i pobedili Mančester Junajted. Pokušaće to i protiv nas, siguran sam. Razgovarao sam sa kumom u ponedeljak, ali ga nisam pitao u kojoj će postavci izaći na teren. Neverovatno sam uzbuđen što ćemo igrati jedan protiv drugog. Da nam je to neko rekao pre 30 godina, ne bismo poverovali, a kao klinci smo najviše uživali kada pobedimo baš najbolje drugove. Verovatno sam najgore stvari u životu rekao baš Davidu, ali i dalje smo prijatelji, što pokazuje kakav je naš odnos„, izjavio je Jirgen Klop u najavi utakmice.

Zanimljive su i analize ostrvskih novinara koji pišu o tome da su Vagnerova i Klopova filozofija vrlo slične, odnosno o tome da je Vagner veliki deo svog znanja stekao u saradnji sa Klopom.

Sudar dva „gegen presinga“ na programu je u subotu od 16 časova.