Murinjo besan: Šest injekcija da bi igrao prijateljsku?

Premier League 18. nov. 201711:52 > 11:54
Podeli:
Getty Images

Žoze Murinjo je u petak na konferenciji za medije oštro kritikovao medicinsko osoblje FS Engleske zbog povrede Fila Džonsa kome se stanje pogoršalo tokom prijateljskog meča Engleske i Nemačke.

Getty Images/Clive Mason

Džons je izdržao 25 minuta na terenu pre nego što je šepajući napustio meč zbog povrede butnog mišića. Murinjo je rekao da nije razgovarao sa selektorom Geretom Sautgejtom, ali je rekao da 17 godina nikada nije video sličnu situaciju.

„Bavim se ovim poslom od 2000. godine. Za 17 godina nikada nisam rekao nekom igraču da pod injekcijama igra prijateljski meč. Nikada. Ja nisam anđeo, imao sam situacije u kojima sam od igrača tražio da igraju pod injekcijama, ali tada se radilo o važnim mečevima. Ali da nekome date šest injekcija kako bi igrao prijateljski meč – to nikada nisam čuo“, besneo je Murinjo.

„Fil Džons je to doživeo. Primio je injekcije pre meča i uspeo je da izdrži 25 minuta. Sada ne može igra ni protiv Njukasla kao što nije mogao da odigra ni taj meč“, dodao je Murinjo.

„Samo iznosim činjenice. Primio je jednu injekciju nekoliko sati pre meča, nije se osećao dobro na zagrevanju. Od početka zagrevanja do početka meča dali su mu još pet injekcija kako bi mogao da igra“, pojasnio je Portugalac.

Pred mečeve sa Nemačkom i Brazilom iz reprezentacije su se povukli Hari Kejn, Dele ali, Hari Vinks, Rahim Sterling i Fabijan Delf, svi zbog manjih povreda, a Murinjo kaže da očekuje da ti igrači koji nisu bili spremni za reprezentativne obaveze propuste i mečeve svojih klubova ovog vikenda.

„Očekujem da niko ko je za reprezentaciju prijavio povredu neće igrati ni ovog vikenda. Ukoliko je igrač bio povređen prošle sedmice, neće biti spreman ni ove. Ako bude drugačije, tu nešto ozbiljno nije kako treba, biće u najmanju ruku čudno“, rekao je menadžer Mančester junajteda.