Kolman i zvanično predstavljen u Sanderlendu

Premier League 19. nov. 201716:40 > 16:43
Podeli:
Srdjan Stevanovic Getty Images Sport

Kao što smo pisali u petak, novi menadžer Sanderlenda je Kris Kolman, dojučerašnji selektor reprezentacije Velsa.

Možda malo neobična i neočekivana odluka Krisa Kolmana da nakon istorijskog uspeha na Evropskom prvenstvu, ali i kiksa u kvalifikacijama za Mundijal, napusti klupu Velsa i nakon šest godina se vrati klupskom fudbalu, dobila je u nedelju i zvaničnu potvrdu.

Sanderlend se muči u Čempionšipu, a Crne mačke se nadaju da će se stvari promeniti sa Kolmanom. Dan pre dolaska novog menadžera Sanderlend je konačno došao do boda u duelu sa Milvolom.

„Klub je nakon tri nedelje većanja o tome ko je najbolji čovek za menadžera odlučio da je Kris Kolman najbolje rešenje. Oduševljeni smo što možemo da potvrdimo da su Kolman i njegov asistent Kit Simons novi članovi Sanderlenda. Oni će zajedničkim snagama raditi u cilju napretka kluba“, stoji u saopštenju.

Za Kolmana je posao u Sanderlendu velika čast, i, kako je sam rekao, presrećan je što ga klub smatra pravim čovekom za posao.

„Klub se zaista potrudio da se ovo dogodi i da mi pokažu potencijal koji ima tim. Verujem da svi u ovom klubu, svi igrači i navijači imaju svoj udeo u vraćanju na stare staze i u elitu kojoj ovaj klub pripada“, poručio je Kolman.