Pjulis nije kandidat za klupu Svonsija

Premier League 21. dec 201714:31 > 14:32
Catherine Ivill/Getty Images

Fudbalski klub Svonsi u sredu je uručio otkaz Polu Klemonu, a iako se činilo da je Toni Pjulis favorit za tu funkciju, BBC prenosi da nije takav slučaj.

Kladioničari su Pjulisa u sredu uveče proglasili favoritom, ali su i on i legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs ispali iz konkurenciji.

Igrač sredine terena Svonsija Leon Briton će imati ulogu vršioca dužnosti menadžera, pa će se naći na klupi u duelu sa Kristal Palasom u subotu.

Velški stručnjak je poznat po tome što je uspevao da zadrži sve svoje klubove u elitnom društvu i nikad tokom karijere nije ispao iz Premijer lige. Pjulis trenutno nema angažman, pošto ga je Vest Bromvič Albion otpustio u novembru, ali BBC prenosi da Svonsi trenutno razmatra druge opcije.

Uprkos Pjulisovom iskustvu, čelnici Svonsija traže nekog drugog kandidata koji je takođe radio u Premijer ligi. Na spisku se navodno trenutno nalaze Ronald Kuman, Luj van Gal, Slaven Bilić i Aitor Karanka, a razgovori su sa njima su već obavljeni.

U Svonsiju se nadaju da će uspeti da angažuju novog menadžera pre subotnje utakmice, iako će Briton sigurno voditi tim. 35-godišnjem fudbaleru će asistenti biti treneri mladog tima Svonsija Kameron Tošak, Toni Roberts i Gari Ričards.