Čelsi želi da Kurtoa bude najplaćeniji golman na svetu

Premier League 22. dec 201710:48 > 10:50
Podeli:
Paul Gilham, Getty Images

Kako piše engleski Telegraf, Čelsi priprema novi ugovor za Tiba Kurtou kojim bi ga učinio najplaćenijim golmanom na svetu.

Getty Image/Julian Finney

U Čelsiju su veoma optimistični i očekuju da Belgijanac potpiše novi ugovor u kome bi mu bili ponuđeni izuzetno poboljšani uslovi za nastavak saradnje.

Kako tvrdi Telegraf, Čelsi će se potruditi da Kurtoa bude najplaćeniji golman na svetu kada potpiše novi ugovor. Da bi se to i dogodilo ponuda koju bi Čelsi stavio pred svog čuvara mreže morala bi da, ne računajući bonuse, bude „jača“ od 200.000 funti nedeljno jer tolio trenutno zarađuje David de Hea u Mančester junajtedu.

Kurtoa trenutno zarađuje 100.000 funti nedeljno i do isteka ugovora ostala mu jš sezona i po i kako je sam najavio voleo bi da sačeka do kraja tekuće sezone pre nego što uđe u nove pregovore za koje je svakako zainteresovan.

Kurtoa je u maju odbio da produži ugovor, a na Stamford bridžu se nadaju da će ponuda koju mu spremaju biti suviše dobra da bi mogao da je odbije.

Za sve u Čelsiju ostanak Belgijskog golmana je svakako jedno od najvažnijih pitanja, obzirom da je on sam najavio da će u nekom trenutku da se vrati u Španiju u kojoj je branio gol Atletiko Madrida i u kojoj mu žive deca. Takođe, u ranijim izjavama Kurtoa je istakao i da je zadovoljan tu gde jeste iako mu nedostaju deca.

„Naravno da svoju decu volim najviše na svetu. Kada mi nedostaju. često se pitam da li bi trebalo da igram u Španiji narednih nekoliko godina. Zato želim da imam dovoljno vremena da razmislim o svojoj budućnosti i da odlučim na koliko vremena sam spreman da budem odvojen od njih. Takođe, želim da u Čelsiju svi znaju da sam ovde sve ove godine zato što sam srećan tu gde jesam. Volim da igram ovde, i grad je lep, ali moram da razmišljam i o situaciji u kojoj se privatno nalazim. Ne vidim ni jedan razlog zašto ne bih potpisao novi ugovor, ali samo želim dovoljno vremena da os vemu razmislim. Mislim da ću se dogovoriti sa Čelsijem do kraja sezone“, rekao je Kurtoa.