Keita uskoro u Liverpulu? Klopu se žuri…

Bundesliga 11. jan. 201820:50 > 22:15
Podeli:
Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Iako je transfer Nabija Keite iz Lajpciga u Liverpul krajem sezone dogovoren u prošlom prelaznom roku, izgleda da se Jirgenu Klopu žuri da kompletira tim posle odlaska Filipea Kutinja u Barselonu, zbog čega vrši kontinuiran pritisak na Nemce.

Nema novosti o Nabiju Keiti. Stav RB Lajpciga nije se promenio. On se, kao i svi ostali, koncentriše na početak drugog dela sezone i na utakmicu protiv Šalkea“, istakao je trener Lajpciga Ralf Hazenhutl.

Bez obzira na to, Liiverpul na čelu sa Jirgenom Klopom pritiskom na Lajpcig pokušava da ga privoli da Keitu pusti da ode. Od kada je Filipe Kutinjo uz obeštećenje od 160 miliona evra prešao u Barselonu, u timu „Redsa“ ostao je „prazan“ prostor u timu i više nego dovoljno novca u budžetu.

Do sada je uprava Lajpciga na čelu sa direktorom upravnog odbora Oliverom Minclafom odbijala da pre vremena proda 22-godišnjaka, a „Šport Bild“ javlja da je sada došlo do promene i to iz više razloga.

https://twitter.com/bulijournal/status/951354392254533632

Prvi razlog je novac i činjenica da bi 15-20 miliona evra, koliko bi Liverpul dodatno platio za centralnog veznog igrača u slučaju da ga ranije dobije, Lajpcig mogao da uloži u podmladak. Bez obzira na bezgranične finansijske mogućnosti koje mu sponzor Red Bul omogućava, Lajpcig mora da vodi računa o odnosu zarađenog i potrošenog novca kako ne bi ugrozio finansijski ferplej koji propisuje UEFA.

Pored toga, iako je i dalje poznat po svojim driblinzima, Keita je u prvom delu sezone pružio slabije partije nego što je to bio slučaj prošle godine.

Pošto je u novembru ustanovljeno da je vozio bez važeće vozačke dozvole, Keiti je izrečena kazna u iznosu od 415.000 evra. Okružni sud u Lajpcigu odredio je visinu kazne shodno njegovim primanjima, koja iznose tri miliona evra neto godišnje. Nemci mu zameraju i to što je na treninge dolazio sa pratnjom, što je redovno kupovao izuzetno skupe automobile, ali i to što je propuštao časove nemačkog jezika.