Vornok: Klop voli Grujića, bićemo kažnjeni ako ne igra

Premier League 19. jan 201813:42 > 13:45
Podeli:
Getty Image

Menažder Kardifa Nil Vornok objasnio je da će Marko Grujić do kraja sezone morati da odigra najmanje 14 mečeva jer će u suprotnom Liverpul finansijski kazniti Kardif.

Mike Hewitt, Getty Images Sport

Marko Grujić pozajmljen je Kardifu do kraja tekuće sezone, a Jirgen Klop i Liverpul su se pobrinuli da ta pozajmica bude zaista ono što je potrebno srpskom fudbaleru i da on tokom nje igra istekne iskustvo.

„To je za nas prihvatljiv dogovor. Mislim da je dobar za obe strane jer ja zaista želim da on igra. Nisam ga doveo da sedi na klupi. On je dobar momak i dobar fudbaler i svi skauti su nam ga preporučili“, rekao je Nil Vornok koji je rekao i da je Deni Vord povređen i da neće igrati do kraja sezone.

„Mislim da to što će biti kod nas za Marka može da bude samo dobro. Mislim da može da bude u pravoj igračkoj formi. Ovoga leta igra se Svetsko prvenstvo i znam da on ima veliku ambiciju da igra u Rusiji. Ukoliko budemo mogli da mu pomognemo u tome to će biti dobro za sve nas“, dodao je Vornok.

„Mnogo klubova uzima na pozajmicu igrače iz Premijer lige i onda ih ne uvode u igru. To je samo gubljenje svačijeg vremena. Besmisleno je i samo uvoditi nekoga na teren da bi se brojalo da iga. Nećemo biti kažnjeni ako se povredi. Imamo 19 utakmica do kraja sezone i ja se nadam da će on igrati na svim. Ideja o finanskijskom kažnjavanju za držanje na klupi pozajmljenih igrača je nešto o čemu bi trebalo da se razgovara. Jirgen veoma voli ovog momka i njegova želja je da Marko uči i napreduje. Grujić, sa druge strane, želi da igra“, poručio je menadžer Kardifa.