Gvardiola i Kuk: Trebalo bi da pričamo o fudbalu

Premier League 20. feb. 20182:11 > 2:16
Podeli:
Gareth Copley, Getty Images Sport

Nakon burnog meča koji je završen eliminacijom Mančester sitija iz FA Kupa i koji je dobio buran nastavak na terenu i u tunelu, Pep Gvardiola i Pol Kuk pokušali su da "spuste" loptu u izjavama medijima.

Vigan je golom Vila Griga eliminisao Mančester siti iz FA Kupa, navijači su nakon toga upali na teren, a Serhio Aguero je bio predmet napada pa je i uzvratio udarac, a dvojica menadžera su se žustro raspravljala u tunelu.

„Ako želite da me pitate o fudbalu, piatjte me. Ništa se nije desilo u tunelu. Kuk i njegov stručni štab su trebali da ostanu tamo gde im je mesto i to bi bilo to. Oni su veoma agresivan rival“, rekao je Gvardiola.

„Mislim da smo dobro igrali u drugom poluvremenu čak i sa desetoricom igrača. Lakše je kada je 11 igrača na terenu, naravno. Primili smo gol iz jedinog njihovog šuta na gol za 90 minuta i izgubili smo. Takav je fudbal. Naravno da smo tužni što nismo prošli dalje jer je FA Kup jako lepo takmičenje i svi žele da dođu do četvrtfinala, ali računa se ono što se dogodi na terenu“, dodao je Gvardiola.

„Trebalo bi samo da pričamo o utakmici. Bilo je mnogo faulova, ja sam mislio da Delf treba da dobije direktan crveni, Pep i njegova ‘klupa’ se ne slažu sa tim. Ja stojim iza svog mišljenja, to je fudbal i mislim da se nikada nećemo složiti oko toga. Nisam vršio pritisak ili tražio crveni karton, u to vas uveravam. Uopšte ne bi trebalo da razgovaramo o ovakvim stvarima“, rekao je Kuk.