Vidić: Smolingu i Džonsu je trebala pomoć iskusnijih

Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Bivši kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić govorio je za medije u sportskom centru engleske Fudbalske asocijacije u sklopu UEFA kursa za trenersku Pro licencu, a jedna od tema bilo je sadašnje "stanje" defanzivne linije Crvenih đavola.

Nekada su Nemanja Vidić i Rio Ferdinand predstavljali neprelazan bedem ispred gola Mančester Junajteda, a legendarni ser Aleks Ferguson je još 2010. godine projektovao Fila Džonsa i Krisa Smolinga za njihove naslednike, ali oni nikada nisu u pravoj meri opravdali očekivanja. 

Prema mišljenju Nemanje Vidića dvojac tada mladih fudbalera nije dovoljno mogao da nauči, a jedan od razloga je bio taj što su se on i Rio Ferdinand često povređivali i odsustvovali iz tima.

Smoling i Džons su tako kao veoma mladi fudbaleri bili u prvom planu, a Vidić smatra da bi za njih bilo mnogo bolje da su u više navrata pored sebe imali nekog iskusnijeg. 

„Smolingu i Džonsu nije pomoglo jer pored sebe nisu imali iskusnijeg igrača koji bi im davao savete dok traje igra. Nije to samo zbog igre sa iskusnijim fudbalerom. Da je Fil Džons sa 24 godine igrao pored nekog ko ima 34 godine, stariji bi više razmišljao u tom slučaju. Da bi neko napredovao, on mora da bude malo ohrabren i da se dobro oseća u svojoj koži. Ako izgubite taj osećaj onda počnete da mislite, da li je trebalo da budem ovde, ovde ili ovde, onda je teško za igru. Tako, da im to nije pomoglo. Čak i kada urade nešto loše, možete da kažete da ima 24 godine i da je trebalo da budete uz njega“, rekao je Vidić

Ian Walton, Getty Images Sport