Pep: Postoji nešto što se zove poštovanje protivnika

Premier League 29. apr 201812:39 > 12:41
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Mančester siti u nedelju će u goste Vest Hemu (Sport Klub 3 u 15:15), Pep Gvardiola je pred ovaj meč objasnio zašto Ederson ne može da šutira penal u zvaničnom meču, ali i zašto Liroja Sanea ne treba porediti sa Rajanom Gigsom.

Clive Brunskill Getty Images

Mančester siti je već šampion Premijer lige, a golman Građana izrazio je želju da i golom doprinese uspehu tima. I navijačima se ideja dopala pa su skandirali njegovo ime prošlog vikenda na meču sa Svonsijem kada je za Siti dosuđen penal.

Ipak, Gvardiola je objasnio zašto se to neće dogoditi.

„To se jednostavno neće dogoditi. Drugi igrači su određeni za izvođenje penala. Postoji nešto što se zove poštovanje rivala, poštovanje zakmičenja. Možda bi mogao da šutira u nekom prijateljskom meču. U ligaškoj utakmici svakako ne“, rekao je Gvardiola.

Liroj Sane je proglašen najboljim mladim igračem u Premijer ligi, ali Gvardiola kaže da je još uvek rano za poređenja kojih su se „dosetili“ mediji pa Sanea upoređuju sa Rajanom Gigsom.

„Još je rano za takva poređenja. Oba igrača su levonoga, brza i veliki problem za svoje čuvare. Ali, Rajan Gigs je svetska fudbalska legenda, ne samo legenda Junajteda, Englekse i Velsa. Liroju može da bude veliki izazov da ga možda dostigne“, ocenio je Gvardiola.