Liverpul demantuje: Buvač ostaje u Klopovom timu

Premier League 30. apr 201810:21 > 10:24
Podeli:
Matthew Lewis/Getty Images

Fudbalski klub Liverpul negirao je navode pojedinih medija da je Željko Buvač napustio mesto pomoćnog trenera pred revanš utakmicu polufinala Lige šampiona sa Romom.

Sa „Enfilda“ su poručili da je Buvač trenutno odsutan iz ličnih razloga, ali da to ni na koji način ne utiče na njegovu ulogu u stručnom štabu Jirgena Klopa.

56-godišnji bosanskohercegovački stručnjak i Klop su započeli svoju saradnju u Majncu, gde obojica igrali, a potom su je nastavili po završetku karijera. Buvač je od tada bio asistent nemačkog trenera u Majncu, Borusiji iz Dordmunda i Liverpulu.

Buvača, inače, svi smatraju ‚mozgom‘ stilom fudbala koji Klop forsira – gegenpresinga.

Međutim, u nedelju su se pojavile informacije da je došlo do problema u njihovom odnosu i da je Buvač podneo ostavku. Liverpul je te vesti demantovao, ali se navodi da neće biti uz Klopa do kraja sezone iz ličnih razloga.

Klop će tako biti bez svog prvog asistenta u najvažnijoj utakmici sezone koja predstoji Liverpulom – protiv Rome u sredu. Posle prvog meča, ‚Redsi‘ imaju prednost 5:2, a duel na Olimpijskom stadionu počinje u 20.45.