"Ispadamo jer su se neki dugo provlačili bez kazne"

Podeli:
Matthew Lewis/Getty Images

Fudbaler Stouk Sitija Čarli Adam bio je veoma kritičan prema nekim svojim saigračima zbog toga što tim ispada iz Premijer lige posle decenije provedene u engleskoj eliti.

 U nedelju je i matematički Stouk Siti izgubio sve šanse da ostane u Premijer ligi, pa će posle deset godina morati u drugi rang enelgeskog fudbala. Među igračima koji su bili najbitniji za „grnčare“ tokom boravka u Premijer ligi je Čarli Adam koji je došao iz Liverpula, a jedan od najiskusnijih Stoukovih igrača je očajan zbog ispadanja iz elite.

Sramota je jer nije trebalo ni da budemo u ovoj situaciji. Kao grupa imali smo sedam ili osam igrača koji su davali sve od sebe ali nismo uspeli. Nedostatak discipline kod nekih fudbalera je bio sramotan“, rekao je Čarli Adam.

Biću iskren sa navijačima. Neki igrači se provlaće nekažnjeno predugo. Ne mislim tu na jednog ili dvojicu igrača, mislim da mogu da ih nabrojim i čak pet“ poručuje Adam koji je baš kao i njegov saigrač Džek Batlend jedan od razloga za ispadanje video u lošoj transfer politici kluba.

Marka Arnautovića nikad nismo zamenili i nismo nadomestili njegov odlazak. Jeste da ćete imati problema ako izgubite igrača koji može da reši utakmicu ali mi ostali igrači treba da se stidimo jer klub nije smeo da ispadne. Znamo šta će da se desi, ljudi će izgubiti posao, a nas treba kriviti“ jasan je škotski vezista.