Marez potpisuje za Siti u naredne dve nedelje

Premier League 24. maj 201811:45 > 11:53
Michael Regan/Getty Images

Po navodima ostrvskih medija Rijad Marez će postati fudbaler Mančester Sitija koji će na račun Lestera morati da uplati 60 miliona funti.

Još u januaru je velika želja Rijada Mareza bila da postane deo Mančester Sitija, ali se tada „građani“ i „lisice“ nisu dogovorili oko obeštećenja. Tada je Lester tražio preko 90 miliona za igrača koji je uz Džejmija Vardija bio najzaslužniji za senzacionalno osvajanje titule 2016. godine.

 Sada je međutim izgleda dogovoreno da će Alžirac na „Etihad“ za 60 miliona funti dok će Patrik Roberts u suprotnom pravcu. Radi se o krilnom fudbaleru koji je bio na pozajmici u Seltiku. Ovo će dobro doći ekipi Lestera jer će momentalno imati zamenu za Mareza zbog čega i nisu hteli da ga puste za 60 miliona u januaru. 

Marez je u nedavno završenoj sezoni postigao 10 golova, a imao je 12 asistencija. Od tih 12 asistencija čak sedam je bilo za golove Džejmija Vardija, a sličan broj imaju još samo partnerstva Suareza i Mesija, Robena i Levandovskog, Perišića i Ikardija odnosno Nejmara i Kavanija.