"Zašto Emeri? Zna naše mlade igrače, impresionirao je"

Premier League 25. maj 201817:10 > 17:21
Podeli:
Matthias Hangst, Getty Images

Jedan od šefova Arsenala Ivan Gazidis kaže da je novi menadžer "tobdžija" Unai Emeri dobio posao u Londonu jer je pokazao da odlično poznaje Arsenalov podmladak i posebno Ejnslija Mejtlanda Najlsa.

Mnogi su bili iznenađeni izborom Unaia Emerija za novog menadžera Arsenala, ali je uprava „tobdžija“ dobro promatrala koga će zaposliti kao naslenika Arsena Vengera. Emeri je kažu bio posebno impresivan na intervjuu sa gazdama londonskog kluba.

 „Ono što nas je impresioniralo je da je Emeri zagrebao po površini i da ima mogućnost da ide sve dublje i dublje. Kada smo pričali o našim mladim talentima, na primer o Ejnsliju Mejtland Najlsu, Unai je znao Ejnslija. Gledao ga je, poznato mu je šta bi on mogao da igra, gde treba da bude na terenu. Veoma je srećan što će raditi sa njim i što će moći da razvija njegov potencijal“, kazao je direktor Arsenala Ivan Gazidis.

Kada smo postavljali naredna pitanja, postajalo nam je sve jasnije da je Emeri tačno znao šta bi radio na klupi Arsenala. Tačno zna kako će on i njegov tim raditi sa svakim igračem ponaosob kako bi taj igrač postao najbolji i kako bi doprineo timu“, kaže Gazidis.