Liverpul želi "jedinicu", Alison i Oblak prvi pikovi

Premier League 28. maj 201810:51 > 11:05
Paolo Bruno/Getty Images

Posle užasnog izdanja Lorisa Kariusa u finalu Lige šampiona protiv Reala, izgleda među stativama Liverpula više nema mesta za nemačkog čuvara mreže.

Finale Lige šampiona je definitivno pokazalo da Liverpul mora predstojećeg leta da traži novog čuvara mreže. Bilo je naznaka i pre utakmice sa Realom da Jirgen Klop želi da nađe novu „jedinicu“. Teška kijevska noć je naterala upravu Liverpula da ponovo počne da razmišlja o Alisonu Bekeru koji je proteklih sezona odlično branio za Romu. 

Redsi su ranije smatrali da je 60 miliona funti dovoljno za golmana Alisonovog kalibra, a britanski mediji pišu da Jirgen Klop ne misli da razmatra nijednu drugu opciju osim Brazilca. Slično je Klop insistirao da pojačanje na poziciji štopera bude Virdžil van Dajk kada je smatrao da klub ne treba da žali novac. Sa Holanđaninom se to Liverpulu isplatilo jer je Virdžil bitno popravio odbrambeni satav na „Enfildu“. 

Španski mediji takođe imaju svoju verziju oko toga ko će biti novi golman Liverpula. Oni spekulišu da bi engleski velikan mogao da ponudi 100 miliona evra madridskom Atletiku za Jana Oblaka. Toliko iznosi i klauzula u ugovoru slovenačkog golmana, koja kaže da Atletiko mora da prihvati ponudu u tom iznosu.

Sa druge strane Klop bi mogao da pruži još jednu šansu Karijusu s obzirom na to da je posle krucijalnih greški Dejana Lovrena ove i Alberta Morena 2016. godine nemački menadžer imao poverenje u te defanzivce. Greške kakve su pravli Lovren i Moreno se nisu ponavljale, pa bi Klop možda mogao da ima slične simpatije i prema Karijusu koga je 2016. doveo iz Majnca.