Deni Rouz se borio sa depresijom: "Engleska me spasila"

Premier League 7. jun. 20182:44 > 2:58
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Fudbaler Totenhema i engleske reprezentacije Deni Rouz je imao u prethodnom periodu velikih problema. Povredio se i ispao je iz prvog plana menadžera Maurisija Poketina, ali to je i najmanje u odnosu na ono što se dešavalo u privatnom životu ovog fudbalera.

Deni Rouz je tokom priprema za Svetsko prvenstvo priznao medijima da mu je dijagnostikovana depresija i da je uzimao medikamente zbog toga. Ovaj fudbaler doživeo je pravu životnu dramu jer mu se ujak ubio, njegov brat je bio upucan u porodičnoj kući dok je majka Denija Rouza doživela napad na rasnoj osnovi.

Rouz je imao problema u Totenhemu gde je bio i novčano kažnjen jer je imao različit stav o oporavku od povrede u odonsu na stav kluba. Sada mu je međutim nacionalni tim pružio novu šansu i Rouz je zbog nje veoma zahvalan i poručuje da mu je to spas.

Još uvek o ovome nisam pričao sa roditeljima i biće verovatno veoma ljuti kada budu sve ovo pročitali, ali eto ćutao sam do sada. Nije tajna da mi je bilo veoma teško u Totenhemu i da sam išao kod psihologa. Dijagnostikovana mi je depresija, o čemu niko nije ništa znao i morao sam da se odvojim od tima. Imam sreće što mi je Engleska dala priliku da počnem sve iz početka i da razbistrim malo um“, kaže presrećni Deni Rouz.

Bio sam na lekovima nekoliko meseci, niko to nije znao osim mog agenta. Sada nisam na medikamentima, dobro sam i jedva čekam da idem u Rusiju. Inače kada sam se povredio u januaru prošle godine lako sam se ljutio, nisam hteo da razmišljam o fudbalu niti da idem na rehabilitaciju kolena. Bio sam veoma ljut, prijatelji su brinuli jer nisam izlazio iz kuće. Sve je počelo od te povrede kada su mi rekli da ne treba da idem na operaciju već sam uzimao lekove i injekcije. Ne znam koliko sam tih tableta protiv bolova uzeo u Totenhemu“, otvorio se Rouz.

Inače ovaj fudbaler je savetovao svoje roditelje da ne dolaze na Svetsko prvenstvo u Rusiju zbog mogućih rasističkih napada.