Pep: Ja rasista? Ture je lažov; Nikad više u Barselonu

Premier League 10. jun 201811:26 > 11:28
Gareth Copley/Getty Images

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola posle duže vremena odgovorio je dosadašnjem igraču Građana Jaji Tureu na optužbe da je rasista. Španski stručnjak tvrdi da je to apsolutna laž.

Laurence Griffiths/Getty Images

Vezista iz Obale Slonovače je po završetku sezone napustio Siti, a po odlasku izneo je niz šokantnih tvrdnji na račun menadžera Sitija. Između ostalog, rekao je da ga Gvardiola mrzi zbog boje kože i da mu je iz osvete uništio oproštajnu sezonu na „Etihadu“.

Gvardiola najpre nije želeo da komentariše takve navode, ali je sada, u intervjuu za TV3, govorio o njima:

To je laž i Ture to zna. Zajedno smo bili dve godine, a on tek sada govori o tome. Zašto mi nikad nije rekao to u lice?„, upitao je Pep.

On je prokomentarisao i mogućnost da se jednog dana vrati u Barselonu, sa kojom je od 2008. do 2012. dominirao svetskim fudbalom.

Nikad više neću voditi Barselonu. Ni kao trener, a ni kao predsednik. Kad budem prestao da treniram, počeću da igram golf„, jasan je Gvardiola.

Novinare je interesovalo i da li postoji šansa da jednog dana preuzme špansku reprezentaciju, pošto je poznatno da je Pep jedan od zagovornika secesije Katalonije.

Neću nikad voditi, zato što mi nikad neće ponuditi. Ne bojim se rada u reprezentaciji. Vodio sam Barselonu, Bajern, sada vodim Siti. Volim svoj posao, profesionalac sam i to stavljam ispred svega„, zaključio je on.