Džek Vilšir bi mogao u Fenerbahče

Premier League 29. jun 201813:49 > 13:57
Mike Hewitt/Getty Images

Iako je bilo priča da će dugogodišnji vezista Arsenala karijeru nastaviti u Španiji ili Italiji, sada je u igru ušao turski velikan Fenerbahče. Navodno transfer će biti ozvaničen već u ponedeljak.

Posle desetodogišnjeg angažmana u Arsenalu, klubu u kom je bio još od juniorskih selekcija, Džek Vilšir menja poslodavca. Novi menadžer Unai Emeri nije hteo Vilšira da zadrži u klubu, pa će engleski vezista kao slobodan igrač preći u drugu sredinu. 

Vilšir se u protekloj sezoni sporo vraćao u ritam zbog povreda, ali je ipak nastupio na čak 20 utakmica u Premijer ligi. Godinu dana pre toga Džek je bio u Bornmutu gde je bio pozajmljen igrač. 

Engleskog fudbalera je navodno hteo Juventus, ali se sada priča da će ga Fenerbahče možda koliko već u ponedeljak 2. jula potpisati. Vilšir bi tako igrao u paru sa preiskusnim Emreom Belozoluom. Inače Fener je nedavno dobio novog predsednika Alija Koča koji treba da uloži veliki novac u fudbalsku sekciju kako bi se titula prvaka Turske konačno vratila u azijski deo Istanbula posle četiri godine.