Džek Vilšir ostaje u Londonu

Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Džek Vilšir će posle 17 godina napustiti Arsenal, a potpisaće sa Vest Hem Junajtedom. Uz njega će "čekićar" postati i Andrej Jarmolenko.

Ozvaničeno je da je Džek Vilšir potpisao ugovor sa Vest Hem Junajtedom na tri godine. Fudbaler koji je godinama bio u Arsenalu, u klubu u kom je i napravio prve fudbalske korake, viđen je na „London stadionu“ u dresu Vest Hema.

Vilširu je istekao ugovor sa Arsenalom, a ovaj 26-godišnjak je imao velikih problema sa povredama što je bio jedan od ključnih razloga da mu se novi menadžer „tobdžija“ zahvali. Vilšir se u protekloj sezoni sporo vraćao u ritam zbog povreda, ali je ipak nastupio na čak 20 utakmica u Premijer ligi. Godinu dana pre toga Džek je bio u Bornmutu gde je bio pozajmljen igrač.

Bilo je dosta priča da će Vilšir ići u inostranstvo. Pominjala se Italija i Španija kao njegova destinacija, a pričalo se i o prelasku u Fenerbahče. 

Inače Vest Hem je blizu da potpiše i Ukrajinca Andreja Jarmolenka. Za njega će „čekićari“ Borusiji platiti oko 20 miliona evra.