"Žoržinjo otišao u Čelsi zbog De Laurentisa!"

Premier League 15. jul. 20181:21 > 1:32
Podeli:
Claudio Villa, Getty Images Sport

U danu kada su Mauricio Sari i Žoržinjo došli iz Napolija u Čelsi najveći gubitnik ispao je Mančester Siti, koji je bio ubeđen da ima dogovor za dolazak veziste, ali na kraju je ipak završio na Stamford Bridžu.

Na Etihadu za ovo „verolomstvo“ najviše krive prvog čoveka Napolija Aurelija de Laurentisa, za kojeg smatraju da je postupio neprofesionalno.

Igrač je želeo da pređe kod nas, i sa Napolijem i sa njime su dogovoreni uslovi. Međutim, usledio je preokret u poslednji čas. On je završio u Čelsiju i to samo zato što je to bio jedini način da Aurelio de Laurentis izboksuje klauzulu od osam miliona evra za Sarija. To je jako neprofesionalno od njega – rekao je neimenovan izvor iz Mančester Sitija za „Goal.com“.

Žoržinjo i Sari su već sarađivali zajedno u Napulju i sigurno je igrač veoma zadovoljan što će tu saradnju nastaviti u redovima engleskog šampiona su uvereni da nije bilo De Laurentisovog „ucenjivanja“ da bi igrač i uprkos toj činjenici prešao u njihov klub.

Sigurno bi više želeo da pređe u Siti, ali ga je De Laurentis ucenio da ili ide u Čelsi ili nigde.

Ovo je frustrirajuća situacija za Mančester Siti, kome je već izmakla jedna velika želja na mestu zadnjeg veznog, pošto im je Mančester Junajted preoteo Freda. Pep Gvardiola je kao jedan od priroriteta naveo upravo igrača na toj poziciji koji bi mogao da zameni 33-godišnjeg Fernandinja.