Da je Liverpul slušao Tafarela imao bi Alisona odavno

Premier League 22. jul. 201813:17 > 13:27
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Liverpul je Alisona Bekera platio čak 67 miliona funti čime je Brazilac postao najskuplji golman u istoriji. Međutim "redsi" su Alisona mogli pre tri godine da plate svega četiri miliona.

U 2015. godini Liverpul je slao svoje skaute da pogledaju tada 22-godišnjeg Alisona koji je branio gol brazilskog Internasionala. Za njega su bili zaniteresovani još neki timovi iz Premijer lige čak i neki klubovi iz Čempionšipa, a za svog zemljaka se zdušno zalagao i legendarni Klaudio Tafarel. 

 On je Alisona preporučivao svim klubovima, između ostalog i Liverpulu, ali su ponude izostale. Alison je prihvatio ponudu Rome gde je pokazao da je jedan od najboljih golmana sveta. Reputacija i cena brazilskog reprezentativca su vrtoglavo porasle, a klub sa „Enfilda“ je tako umesto četiri miliona funti za svoju novu „jedinicu“ dao čak 17 puta više.

Golman sam postao zbog starijeg brata. Uvek sam igrao fudbal sa njim i njegovim društvom, svi oni su bili stariji i veći od mene i naravno ko će da stane na gol ako ne onaj najmanji. O tome nije uopšte moglo ni da se diskutuje“, rekao je Beker o svojim počecima.