Puste želje? Za Origija i Minjolea očekuju 40M evra

Premier League 24. jul. 20189:16 > 9:37
Podeli:
Martin Rose, Getty Images

Liverpul je prilično bio aktivan u ovom prelaznom roku kada je dolazak igrača u pitanju, ali na Mersisajdu žele da pojačaju i priliv od prodaje.

Liverpul je na dolaske igrača već potrošio 185 miliona evra i kako bi obezbedili ravnotežu zbog Finansijskog fer pleja potreban je i određen priliv. Navodno je uprava velikana sa Enfilda zacrtala da za šest suvišnih igrača Divoka Origija, Simona Minjolea, Denija Ingsa, Lazara Markovića, Pedra Krivelu, Šeija Ođoa zaradi između 80 i 100 miliona evra, dok bi Marka Grujića pre poslali na neku pozajmicu i zacementirali ga novim ugovorom, ali ako neko hoće da ga kupi navodno se u Liverpulu ne bi zadovoljili cifrom manjom od 20 miliona evra.

Trenutno u Liverpulu najviše računaju da bi mogli da zarade od Origija i Minjolea. Navodno se za belgijskog napadača, koji nije oduševio Klopa, a ni na pozajmici u Volfsburgu gde je postigao samo šest golova na 34 meča, interesuje Valensija, a Redsi će za njega tražiti 30 miliona evra. Za drugog Belgijanca, koji je izgubio mesto na golu od Lorisa Karijusa, vicešampion Evrope tražiće 10 miliona evra, a navodno u redu za njega stoje Fulam, Bešiktaš i Napoli.

Na prvi pogled ovo izgleda kao spisak lepih želja, daleko od ostvarivog. Ali ako se ima u vidu da je Liverpul pokazao da ume da izvuče pristojn sumu za neke igrače koji se nisu naročito isticali u prošlosti, a najsvežiji primer je Deni Vord, koji je kao golman slat na pozajmice i prodat je Lesteru za 14 miliona evra i to da bude rezervni golman, onda možda ovo i nije toliko nerealan spisak. Mada, utisak je da će većinu ovih igrača, da bi ispunili biznis plan, morati da prodaju isključivo premijerligašima, koji su nebrojeno puta pokazali da uglavnom ne žale pare za dovođenje igrača, za razliku od klubova sa kontinenta.