Širle zvanično kod Jokanovića

Podeli:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Nemački fudbaler Andre Širle prešao je u redove Fulama, koji vodi srpski menadžer Slaviša Jokanović, pošto je u sredu prošao lekarske preglede.

Širle je u utorak stigao u London, a posao je dogovoren još pre njegovog dolaska. Jokanović je tako uspeo da pretekne mnoge klubove koji su bili zainteresovani za tog fudbalera, a među njima su bili italijanski Milan i Fulamov gradski rival Kristal Palas.

Nemački fudbaler je u londonski klub prešao na dvogodišnju pozajmicu, a tako se vratio u Premijer ligu, pošto je prethodno dve godine igrao za Čelsi.

Borusija je Širleu dozvolila da odsustvuje sa američke turneje na kojoj je ta ekipa trenutno kako bi dogovorio transfer.

Inače engleski mediji pišu da je Širle izabrao Fulam jer mu se dopada način igre londonske ekipe i da je redovno gledao utakmice „Kotidžersa“ prošle sezone. 

Andre je za Čelsi postigao 11 golova na 44 utakmice, a još je nastupao za Majnc, Bajer Leverkuzen, Volfsburg i Borusiju Dortmund u kojoj nikako nije uspeo da se snađe u prethodne dve sezone. Igrao je na svega 33 meča, a dao je tri gola. 

Širle je sa nemačkom reprezentacijom osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.