Ferguson: Ne bih bio ovde da nije bilo njih

Premier League 26. jul 201816:48 > 16:49
Podeli:
Getty Images Sport, Richard Heathcote

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson zahvalio se osoblju bolnice koje se staralo o njemu posle operacije koju je imao zbog krvarenja na mozgu u maju.

76-godišnji Ferguson se prvi put oglasio otkako je otpušten iz bolnice, a to je učinio preko video poruke na društvenim mrežama. Škot se zahvalio svima koji su mu pružili podršku u teškim trenucima za njega i njegovu porodicu.

Počastvovan sam jer su poruke stizale sa svih strana sveta“, rekao je Ferguson.

Ferguson je hitno operisan 5. maja i nekoliko dana je proveo na intenzivnoj nezi Kraljevske bolnice u Salfordu. Poslednji put je u javnosti viđen 29. aprila, na „Old Trafordu“, kada je svom velikom rivalu Arsenu Vengeru, koji je na kraju sezone napustio Arsenal, predao poseban trofej u znak pažnje ‚Crvenih đavola‘.

Želim da se zahvalim lekarskom osoblju u bolnicama Maklesfildu, Salford i Aleksandra. Verujte mi, bez tih ljudi koji su se brižno starali o meni ne bih bio ovde. Hvala vam od mene i moje porodice. Lepe želje imaju veliki uticaj na mene. Hvala vam na podršci koju ste mu pružili. Vratiću se kasnije ove sezone da bih gledao tim, a u međuvremenu želim sve najbolje Žozeu Murinju i igračima“, poručio je Ferguson u video poruci.

Ferguson se povukao u maju 2013. godine posle 26 sezona na klupi Junajteda, tokom kojih su ‚Crveni đavoli‘ osvojili 38 trofeja. Škotski stručnjak je najuspešniji menadžer u istoriji Britanije, a njegovi trofeji uključuju 13 titula u Premijer ligi, dve u Ligi šampiona, pet u FA kupu i četiri u Liga kupu.