Bolest prinudila golmana Vukova na penziju

Premier League 27. jul. 201813:48 > 14:03
Podeli:
David Rogers, Getty Images

Čuvar mreže Vulverhemptona Karl Ikeme rešio je da okači rukavice o klin u 32. godini pošto se poslednjih godinu dana borio sa leukemijom.

Nekadašnjem nigerijskom reprezentativcu je dijagnostikovana akutna leukemija u julu 2017. godine, posle čega je podvrgnut intenzivnim hemoterapijama. 

Ikemeu se bolest u međuvremenu povukla, ali je ipak bio prinuđen da završi fudbalsku karijeru, što je potvrdio i na društvenim mrežama.

„Hvala vam za svu podršku tokom godina. Danas je moj poslednji dan kao fudbalera, ali sam zbog toga zahvalan i srećan. Hvala svima u Vulverhemptonu, kao i onima koje sam upoznao igrajući fudbal“, rekao je Ikeme posle konsultacija sa lekarima. 

Karl Ikeme je u redove Vukova došao kao 14-godišnjak, a do kraja karijere je bio veran Vulverhemptonu, iako je branio za još osam klubova kao pozajmljen igrač. 

Za reprezentaciju Nigerije je upisao deset nastupa. Super orlovi su ga uvrstili kao počasnog 24. igrača za Mundijal u Rusiji, a selektor Nigerije Gernot Ror je posle eliminacije u grupnoj fazi priznao da najviše žali što i Ikemea nije poveo na Svetsko prvenstvo.