Konfuzija oko meča Totenhem – Siti, gde će se igrati?

Premier League 15. avg. 201819:28 > 19:30
Podeli:
Tony Marshall/Getty Images

Ukoliko novi stadion Totenhema ne bude spreman za utakmicu sa Mančester Sitijem 28. oktobra, londonski klub će morati da nađe alternativno rešenje, pošto će „Vembli“ tada biti zauzet.

Spursi su se nadali da će njihov novi stadion, vredan 750 miliona funti, biti gotov u septembru, ali je klub u ponedeljak objavio da će duele sa Liverpulom i Kardifom igrati na „Vembliju“. Kao razlog odlaganja otvaranja stadiona navedeni su problemi sa bezbednošću.

Zbog toga postoji mogućnost da novi dom fudbalera Totenhema ne bude spreman za utakmicu sa braniocem titule krajem oktobra. Na sajtu londonskog kluba stoji da će naknadno biti objavljeno gde će ta utakmica biti odigrana.

Termin utakmice već je pomeren za 16 časova po lokalnom vremenu, zbog televizijskog prenosa, a to znači da se podudara sa duelom između Filadelfija Iglsa i Džeksonvil Džeguarsa na nacionalnom stadionu. Siti je navodno odbio zahtev Spursa da se zamene domaćinstva, pošto bi to značilo da bi ‚Građani‘ morali da vežu tri gostovanja u aprilu, a u Premijer ligi žele da se utakmica igra u planiranom terminu.

U pravilniku Premijer lige stoji da svaki klub mora da se potrudi da se svaki meč održi u dogovorenom terminu, ali da može da podnese zahtev da dođe do pomeranja. Ukoliko Totenhem ne bude mogao da nađe drugi termin utakmice sa Sitijem, u slučaju da stadion ne bude gotov, jedino mu preostaje da nađe alternativno mesto odigravanja. Klub trenutno pregovara sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) oko toga gde će igrati utakmice grupne faze Lige šampiona. Izvesno je da će u tom slučaju londonski klub izabrati „Vembli“, koji mu je dom od prošle sezone, kada je srušen „Vajt Hart Lejn“.

Totenhem se već u subotu vraća na „Vembli“, kada dočekuje Fulam u drugom kolu Premijer lige, što je dogovoreno kada je objavljen raspored u junu.