Marković: Pare nisu bile problem

Premier League 4. sep. 201814:36 > 14:40
Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

U pet minuta do ponoći 31. avgusta transfer Lazara Markovića iz Liverpula u Anderleht je propao. Objašnjenje Anderlehta je bilo da Marković nije uspeo da dogovoril lične uslove, a srpski igrač kaže da nije stvar u novcu.

Znali su u Anderlehtu za Markovićevu izjavu da se „više nikada neće vratiti“ u taj klub. I ponovo su pokušali da ga dovedu. Kada su sa Liverpulom završili pregovore, ostalo je da se dogovore sa igračem koji je uredno doputovao, obavio preglede i – odbio da potpiše ugovor.

U Anderlehtu su kao razlog naveli da nisu uspeli da dogovore lične uslove sa Markovićem, koji nekoliko dana po završetku prelaznog roka kaže da novac nije bio problem. Iako u Anderlehtu sigurno ne bi zarađivao 40.000 funti nedeljno kao što je to slučaj na Enfildu gde na njega ne računaju ali plate moraju da isplaćuju.

„Hvala vam što ste se toliko potrudili da me vratite u klub. Ipak, novac u tome nije igrao nikakvu ulogu“, napisao je Marković na Tviteru i poželeo svom nekadašnjem klubu sreću u budućnosti.

Od 2014. kada je došao u Liverpul, Marković je nastupio na svega 19 premijerligaških mečava. Bio je na pozajmicama u Fenerbahčeu, Sportingu, Halu i Anderlehtu.