Runi: Vlasnik Evertona me nije želeo na Gudisonu

Premier League 16. sep 20189:12 > 9:18
Podeli:
Patrick McDermott/Getty Images Sport

Legenda Mančester Junajteda i engleske reprezentacije, a sada napadač američkog DC Junajteda Vejn Runi govorio je o svom drugom odlasku iz Evertona i istakao da je iza te odluke bio vlasnik liverpulskog kluba Farad Moširi.

Runi, najbolji strelac u istoriji Mančester Junajteda, vratio se iz redova „Crvenih đavola“ u Everton, u kojem je počeo karijeru kao dečak. Runi je u Evertonu proveo sezonzu 2017/2018. pre nego što je u junu potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz prestonice SAD.

Povezano

Runi u 13 mečeva odigranih za DC Junajted ima četiri gola i šest asistencija i pokušava da pomogne timu da dođe do plej-ofa.

Za engleske medije Runi je govorio o svom drugom ostanku u Evertonu:

Nije bilo lako napustiti Junajted, ali tamo nisam igrao i radovao sam se povratku u Everton. Želeo sam da pomognem Evertonu da osvoji prvi trofej od 1995. godine, ali nažalost nisam uspeo da ostvarim taj san i bio sam razočaran načinom na koji se sve odigralo. Želeo sam da završim karijeru u Evertonu i da pomognem timu da postavi temelje za uspehe u budućnosti“, rekao je 32-godišnji Runi.

Tokom godina sam se često žrtvovao, možda je trebalo da budem malo i sebičniji. Često sam igrao u sredini terena i zbog toga nisam postigao onoliko golova koliko sam mogao, ali ja sam takav“, istakao je nekadašnji kapiten engleske reprezentacije.

Što se mog odlaska iz Evertona tiče, mislim da je to bila odluka vlasnika. On je znao kolika mi je plata i želeo je da oslobodi novac. Ništa na početku nisam znao o Vašingtonu i mom prelasku tamo, saznao sam o tome u novinama. Otišao sam do Olerdajsa i pitao ga: ‚Hej, šta se dešava? Ja nisam više klinac. Da li me želite ili ne?‘ Mislim da on nije znao mnogo o tome. Rekao je da bi vlasnik želeo da sledeće godine ne igram toliko, ali i da se on ne slaže sa tim. Mislim da je on bio iskren prema meni“, zaključio je Runi.