Aspi je srpreman da bude kapiten Čelsija

Premier League 30. sep. 201823:39 > 23:50
Podeli:
Stu Forster/Getty Images

Čelsi u novoj sezoni ima solidan tim, odlične rezultate, ima menadžera koji gradi novi identitet ekipe, tu je i superzvezda Eden Azar, ali tim sa "Stamford bridža" još uvek nema kapitena.

Menadžer Mauricio Sari je kazao da je posle meča sa Liverpulom odlučio ko će biti kapiten njegove ekipe, ali da to još ne želi javno da objavi. Prošlosezonski kapiten Geri Kejhil ne igra od kako je Sari na klupi pa su glavni favoriti za stalnog kapitena Eden Azar i Cezar Aspilikueta. 

Azar je bio kapiten belgijske reprezentacije u Rusiji na Mundijalu, kapitenska traka bi ga ubedila da ostane u Londonu, ali mnogi ipak smatraju da bi Aspilikueta mogao da bude pravi stub stabilnosti ekipe Čelsija. 

Aspi je bio kapiten u meču sa Liverpulom, a interesantno je da je traku na ruci nosio čak i kada je skinuo dres na kraju meča. Španac se očigledno dobro oseća u toj ulozi pa ostrvski mediji pišu da je on spreman da ponese teret lidera ekipe. 

Želim da pričam sa klubom lice u lice pre nego što kažem ko je kapiten. Treba klub prvo da zna moju odluku pa tek onda novinari. Moguće da će to biti sledeće nedelje“, kazao je Mauricio Sari  koji je hvalio i Davida Luiza.

On je mnogo bolji nego što sam mislio. I kao igrač i kao čovek. Ne znam šta se dešavalo ranije ali kada sam došao odmah sam imao osećaj da je voma dobar igrač za moj stil fudbala. On je veoma taktičan štoper. Poštujem ga i kao čoveka jer je direktan. Ako ima nešto da mi kaže, on dođe i to uradi“.