Vlasnik Fulama odustao od kupovine Vemblija

Premier League 17. okt. 201816:10 > 16:28
Podeli:
Clive Mason, Getty Images Sport

Američki biznismen pakistanskog porekla Šahid Kan odustao je od kupovine stadiona "Vembli" u Londonu, preneli su britanski mediji.

Šahid Kan je plan o kupovini legendarnog stadiona saopštio u maju, a u septembru je formalni proces započet u Fudbalskoj asocijaciji. Milijarder je za „Vembli“ ponudio 600 miliona evra, dok bi FA zadržala prava u oblasti na stadionu u visini 250 do 300 miliona funti. 

FA je saopštila da poštuje Kanovu odluku, kao i da je nedavno na sastanku sa njim došlo do razlike u mišljenjima, a da je on sada odustao od kupovine. Američki biznismen je istakao da nije stekao dovoljnu podršku za kupovinu, te da bi u slučaju da je do nje došlo bilo više negativnih reakcija nego što je očekivao. 

„Ponuda za kupovinu Vemblija je bila veoma kredibilna i o njoj se veoma ozbiljno razmatralo. Šahid Kan nas je danas obavestio da ponudu povlači, a mi to u potpunosti poštujemo“, rekao je izvršni direktor FA Martin Glen

Kan je prema prvobitnom planu trebalo da se obaveže da će engleska reprezentacija i dalje igrati na Vembliju, dok će njemu biti data sponzorska prava u svojinu. Kupovina „Vemblija“ tako ne bi uticala na Fulam, koji bi prema najavama ostao na „Krejven Kotidžu“. Ipak, sada je sve palo u vodu, posle Kanove odluke da se povuče.