Balak: Murinjo je težak, ali igrači su preosetljivi

Premier League 7. nov 201816:53 > 16:54
Podeli:
Alexander Hassenstein, Bongarts

Nekadašnji fudbaler Bajer Leverkuzena i Čelsija Mihael Balak kaže da nije uvek lako raditi sa Žozeom Murinjom, ali i da su igrači nekada razmaženi.

Portugalski stručnjak često je spreman i javno da kritikuje svoje igrače, a isti je slučaj i sada kada je u Mančester Junajtedu.

„Neću da kažem da on testira igrače, ali ako kritikuje svoje fudbalere, onda to rade s razlogom. Nije neobično da trener u medijima kritikuje igrače. Posao igrača koji su mnogo plaćeni i jeste da se izbore sa kritikom, pa i od trenera. Nekada su igrači toliko osetljivi jer su to uglavnom superzvezde, ali i oni su deo tima“, rekao je Balak i dodao:

Povezano

„Oni moraju da razumeju kako tim funkcioniše i kako da budu uspešni unutar tima. Kritike su normalan deo procesa, ne treba toliko da obraćaju pažnju na to i da ne shvataju sve tako lično. Naravno, sa velikim igračima je nekada teško, ako je sad situacija kao sa Pogbom i Murinjom. Ali iz mog iskustva Murinjo zna kako da se izbori sa takvim igračima, da ih podrži i da izgradi odnos. I on zna da veliki igrači moraju da stoje iza njega ako želi da bude uspešan“.

Balak navodi da je Murinjo osvojio Ligu šampiona sa dva različita tima, da je osvajao titule prvaka u različitim zemljama.

„Ako on oseća podršku navijača, da ima poverenje i podršku uprave i ljudi u klubu, onda to vraća svime što ima u sebi. Takva je bila situacija u Čelsiju. Nekada nije lako sa njim, ali on zna kako se dobijaju mečevi i zna kako da se izbori sa komplikovanim situacijama. Murinjo je jaka ličnost, to su znali kada su ga dovodili. Murinjo ima pobednički mentalitet, ali želi da sve bude kako je on zamislio. Ipak, ako bude tako, to je put ka uspehu“, zaključuje 42-godišnji Nemac.