Bez "vatre" na King Paueru u slučaju gola Lestera

Premier League 7. nov 201818:21 > 18:33
Podeli:
Christopher Furlong, Getty Images News

Lester je objavio da neće puštati tradicionalne muzičke numere, uz koje se proslavljaju golovi na stadionu „King Pauer”, u slučaju da neki put zatresu mrežu Barnliju, narednom rivalu u Premijer ligi.

Getty Images Sport, Richard Heathcote

Klub će u subotu od 16 časova odigrati prvi meč na svom stadionu posle smrti predsednika Višaja Šrivadhanaprabhe, koji je poginuo posle pada helikoptera nakon meča protiv Vest Hema (1:1).

Povezano

 Uobičajeno je bilo da se posle golova Lestera na „King Paueru” emituje tema iz pesme „Fajr” (vatra), engleskog benda Kasabijan, što se u slučaju gola protiv Barnlija neće dogoditi.

Podsetimo, u nesreći posle utakmice Lester – Vest Hem, osim vlasnika Lisica, tajlandskog biznismena Višaja Šrivadhanaprabhe, stradali su i njegovi saradnici Nursara Suknamai i Kaveporn Punpara, pilot Erik Svafer, kao i putnik Izabela Roza Lehtovic.

Fudbaleri Lestera su posle tragedije, koja ih je zadesila, savladali Kardif u gostima i pobedu posvetili pokojnom predsedniku kluba. Posle 11 odigranih kola, Lisice su na desetoj poziciji sa 16 bodova, sa pet pobeda, jednim remijem i pet poraza. Meč protiv Barnlija, mogao bi da bude i prekretnica, jer bi u slučaju pobede, skočili u gornji dom Premijer lige.