Pelegrini: Arnautović je srećan jer je "čekićar"

Premier League 22. nov. 201817:30 > 17:43
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Nedavne medijske spekulacije kažu da bi austrijski napadač srpskog porekla Marko Arnautović mogao da traži transfer iz Vest Hem Junajteda. Ipak menadžer Manuel Pelegrini smatra da su takve spekulacije neosnovane.

Dok je bio u Austriji sa nacionalnim timom te zemlje Marko Arnautović je priznao da bi voleo uskoro da igra u Ligi šampiona i da bi zbog toga mogao i da napusti Vest Hem.

Imam 29 godina i to su najbolje godine. Jasno je da bih voleo da se nadmećem sa naboljim igračima. Ali u ovom poslu verujem svom bratu“, kazao je Marko Arnautović kome je brat Danijel agent. 

On je u Premijer ligi i tamo igraju najbolji igrači, ali to ne može da bude mesto gde će Marko završiti. On je veliki deo Vest Hemovih planova, međutim Marko je srpeman na sledeći korak i ne treba da se bori za opstanak. Marko uživa u Vest Hemu, voli klub ali svi moraju da shvate da ovo ne može da bude kraj“, poručuje Danijel Arnautović.

Pred novo kolo Premijer lige u kom Vest Hem igra protiv Mančester Sitija u subotu od 16 časova, menadžer Manuel Pelegrini kaže da Arnautović neće ići nigde iz Vest Hema.

On ima ugovor, on je Vest Hemov igrač. Srećan je ovde. Svaki igrač želi da bude u najvećem timu, ali ja ne mislim da on razmišlja o tome. On misli samo o Vest Hemu“.

Pelegrini je potvrdio da Vest Hem želi da potpiše bivšeg igrača Arsenala i Mančester Sitija Samira Nasrija. Francuz koji ima 31 godinu trenira sa klubom, a za „čekićare“ će potpisati ako bude dovoljno fizički spreman.