Sitiju na leto stiže golman iz Amerike

Premier League 11. dec. 201819:58 > 20:00
Podeli:
Clive Mason, Getty Images Sport

Fudbalski klub Kolumbus Kru potvrdio je da će njegov golman Zak Stefen preći u Mančester Siti narednog leta, a detalji tog transfera nisu objavljeni.

Međutim, član MLS je otkrio da je vrednost transfera najveća u istoriji kluba, kao i da je suma najviša u za jednog golmana u toj ligi.

Stefen je zabeležio 63 nastupa za Kolumbus Kru i ostaće u MLS do narednog jula, tačnije do polovine naredne sezone u Sjedinjenim Državama.

Svaki uspeh koji sam ostvario kao golman u MLS sa Kolumbus Kruom je zavet svima onima koji su me gurali da budem bolji – timskim kolegama, trenerima, pratećem osoblju, porodici, prijateljima i navijaćima. Saopštenje povodom narednog leta predstavlja poseban trenutak za mene i radujem se sjajnom kraju perioda u ovom klubu. Željan sam napretka i toga da budem najbolji saigrač koji mogu“, naglasio je Stefen.


23-godišnji golman je izabran u tim za ‘Ol star’ MLS, a već je upisao šest nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Država.

Mladi Amerikanac već ima iskustvo igranja u Evropi, pošto je bio treći golman Frajburga u sezoni 2015/16.

Stefena čeka velika konkurencija u borbi za mesto među stativama u redovima ‘Građana’, pošto su uz Edersona, koji je prvi pik Pepa Gvardiole, u timu i Klaudio Bravo i Arijanet Murić.