Emeri: Znali smo da su borben tim

Premier League 16. dec 201818:32 > 18:34
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Nakon što je serija mečeva bez poraza prekinuta za Arsenal koji je poražen od Sautemptona, menadžer londonskog tima Unai Emeri kaže da je i pre meča znao da su Sveci veoma borbena ekipa.

„Znali smo da su oni izuzetno borben i organizovan tim. Taktički, ono što smo radili trebalo je da bude dovoljno za pobedu. Preuzimali smo rizike tokom meča jer smo želeli pobedu, ali to je i njima dalo više prilika. Na kraju nismo zadovoljni ishodom, ali svakako su igrači Sautemptona zaslužili sve što su dobili u ovom meču“, rekao je Emeri na konferenciji za medije.

„Bilo nam je teško da probijemo njihovu liniju odbrane, a i igrali su dobro u tranziciji. Nakon razgovora na poluvremenu znali smo da moramo da uđemo u nastavak meča uz više rizika i verovali smo da to može da nam donese tri boda i radili smo to do kraja meča. Na kraju mogu da kažem da su oba tima zaslužila da izvuku nešto iz ovog duela“, kaže Emeri.

Emeri je potvrdio i da je povreda Denija Velbeka ozbiljna:

„Povreda Denija Velbeka je velika povreda. Razgovarao sam sa njim i juče i danas. Imao je operaciju u petak i svi ga veoma podržavamo.“

Ipak, Emeri nije želao da kaže da li Velbekov povratak možemo da očekujemo do kraja sezone. Emeri je rekao da je bolje da o tome govori lekar koji svakako bolje zna detalje o povredi igrača.